Chatbot

Mi a chatBot?

A chatBot egy olyan kommunikációs szoftver (szolgáltatás / robot), amely automatikusan és azonnal képes reagálni a felhasználók által küldött üzenetekre. Legnagyobb előnye, hogy beépül a manapság legnépszerűbb kommunikációs csatornákba, platformokba (pl. Viber, Messenger). Működési elvét tekintve nemcsak arra képes, hogy előre meghatározott, menürendszerbe épített kérdés-válaszokat jelenítsem meg, hanem arra is, hogy tanítható módon, komplex beszélgetésminták segítségével vezesse végig a felhasználót egy kérdéskörön.

Mi a chatBot bevezetésének célja cégünknél?

A csomagszállítást segítő chatbot rendszerrel célunk, a jelenlegi trendeknek megfelelően, gyors és egyszerű ügyintézést kínálni a címzettjeinknek.

Egy csomagszám, e-mail cím vagy telefonszám megadásával címzettjeink lekérhetik a csomagjuk állapotára vonatkozó információkat. Az elérhetőségek megadását követően egy megerősítő e-mailt vagy sms-t kap az ügyfél, amelyen keresztül jogosultságot szerez a csomagadatok megnézésére. A chatboton keresztül információt kaphatunk a kiszállítás dátumáról, illetve ha már futárnál van a csomagunk, akkor a kiszállítási időablakot és a futár elérhetőségeit tudhatjuk meg. Továbbá a chat ablakon keresztül egy gombnyomással lehetőségünk van módosítani a kiszállítás idejét vagy a kézbesítés helyszínét. Mindemellett, a chatbot alkalmas az általános ügyfélszolgálati kérdések megválaszolására is, ezáltal megoldást kínál az ügyfélszolgálat szezonális terheltségére és az ügyfelek hosszas telefonos várakozásának csökkentésére is.

 Hol és hogyan érhető el cégünk chatBot alkalmazása?

 • Chatbot logo A honlapunkon keresztül:
  Az oldalra belépve, az üzenet menüpontra kattintva indítható meg a kommunikáció.
 • Facebook logo FB Messenger:
  https://www.facebook.com/expressone/ üzenet gombra kattintva vagy a
  https://www.messenger.com/t/expressone linken keresztül.
 • Viber logo Viber:
  Itt az Express One Kft nyilvános fiókjára kell rákeresni, majd az üzenet gombra kattintva indulhat a chatBot-os kommunikáció.