Csörögefánk recept Zala Ritától

Farsangi időszak, farsangi fánk. Az alábbi cikkben egy egyszerű és könnyen elkészíthető recepttel szeretnénk kedveskedni.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 6 tojás sárgája
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 pohár kis tejföl
  • 1 csipet só
  • Ízlés szerint lehet hozzá keverni egy kis rum aromát

Elkészítése:

  • Az egészet összeöntöd egy nagy tálba és jól összegyúrod
  • Hagyod 1 órát pihenni.
  • Majd lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát. (vagy összecsavarod és összetekered)
  • Forró olajban kisütöd a fánkokat
  • Végül porcukorba meghempergeted, és házi baracklekvárral tálalod.

Jó étvágyat!