Megnyílt a Cipősdoboz Vár, idén is a TOF vitte az első ajándékcsomagokat

Harmadik alkalommal vett részt a TRANS-O-FLEX Hungary Kft. a Cipősdoboz Vár megnyitóján, mint a Cipősdoboz Akció hivatalos logisztikai partnere. A Cipősdoboz Vár a jótékonysági kezdeményezés központi gyűjtőpontja, itt és az Október23. utcai bázison van lehetőségük az adományozóknak arra, hogy a felajánlott cipősdoboz ajándék útját nyomon kövessék.

A Baptista Szeretetszolgálat idén 13. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz Akciót, amelynek lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé rászoruló gyerekek karácsonyát. A Szeretetszolgálat az akció weboldalán részletes útmutatást ad a cipősdoboz ajándékok elkészítéséhez, amelyeket december 1. és december 18. között közel 200 gyűjtőponton várnak, hogy aztán még karácsony előtt eljuttathassák a rászoruló gyerekeknek – nevelőotthonokban lakóknak, mély szegénységben élőknek, vagy akár Böjte Csaba parajdi árvaházában nevelkedőknek.

Cipősdoboz akció

Tavaly próbálták ki először, a nagy sikerre tekintettel idén is elérhető lesz a csomagkövetés: azaz a felajánlók megtudhatják, hová, melyik településre jutott el ajándékuk. „Sokakat az tarthat vissza a jótékony felajánlásoktól, hogy bizalmatlanok, valóban rászorulókhoz kerülnek-e azok. Ezért is örültünk különösen, hogy hivatalos logisztikai partnerünkkel, a TRANS-O-FLEX Hungary Kft.-vel együttműködve találtunk egy megoldást, amely betekintést ad a cipősdobozok útjába” – mondta el a megnyitó ünnepségen Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója.

Cipősdoboz akció

Akik a budapesti központi gyűjtőpontok valamelyikén – a Deák téren található Cipősdoboz Várban, illetve az Október 23. utcában található Cipősdoboz ponton – adják le felajánlásukat, dönthetnek úgy, hogy szeretnék nyomon követni a cipősdobozuk útját. A gyűjtőponton leadott cipősdobozra egyedi vonalkódos etikett kerül, a párját a feladó tarthatja meg. Az ezen található sorszámmal tudja beazonosítani csomagját és megnézni az erre a célra létrehozott online felületen, hogy holt tart épp a doboz, melyik településre került.

Cipősdoboz akció

A TRANS-O-FLEX Hungary Kft. a csomagkövetés mellett a cipősdobozok depókból való összegyűjtésével, azok vidékre és Erdélybe történő szállításával is segíti az akciót. Mindemellett a cég munkatársai készítették és gyűjtötték össze az első 100 cipősdoboz ajándékot a Cipősdoboz Várba. „Azért is fontos számunkra az együttműködés, mert olyan területen segíthetünk, amelyen otthonosan mozgunk: csomagokat szállítunk” – mondta el Pesztericz Péter, a TRANS-O-FLEX Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.