Újból rajthoz álltak a TOF futócsapatai

Két váltócsapat is összeállt a trans-o-flex Hungary munkatársaiból, hogy április 10-én Bécsben részt vegyen a maratonváltók versenyében.

A régiós együttműködés most a sportban is megvalósult: a csapatokat az anyacég, az Osztrák Posta nevezte be a versenyre, és a TOF futóit sárga, Osztrák Posta-logós felszereléssel lepte meg; az indulók között pedig ott volt a szintén az Osztrák Posta Csoportba tartozó szerb City Express váltója is.

A trans-o-flex munkatársai immár rutinos versenyzőknek mondhatók, hiszen már tavaly is ott voltak a bécsi maratonon, ősszel pedig a budapesti SPAR Maratonon is megmérették magukat. A bécsi maratonon ott lenni már csak azért is különleges, mert amellett, hogy idegen terepen, Bécs utcáin futni felér egy különleges városnézéssel, a 45 ezres tömegben rendre feltűnnek az Osztrák Posta sárga színeit viselő futók vagy szurkolók is.

Bécsi maraton 2016

Az időjárás ezúttal kevésbé kedvezett a versenyzőknek, de a borús, esős idő ellenére is jó hangulatban telt a nap a TOF futócsapatainak. Ügyfélszolgálatunk vezetője, Szabó Ákos olyannyira lendületbe jött, hogy meg sem állt a saját résztávjának, a 16 km-nek a teljesítése után, futott tovább, felmérve, mire képes. Tavaly is így tett, akkor a félmaratoni távig jutott. Idén ezt a teljesítményt is túlszárnyalta, és 31 km-ig jutott.

Az első csapat 4 óra 11 perc, a második csapat pedig 4 óra 15 perc alatt teljesítette a 42,2 km-es távot. A váltók szépsége pont abban rejlik, hogy szükség van a csapategységre, mindeninek oda kell tennie magát ahhoz, hogy a csapat jó eredményt érjen el. A célba éréskor érzett öröm pedig megfelelő inspirációt ad ahhoz, hogy újra és újra összeálljon a futócsapat.

A futócsapataink:

Táv 1. csapat 2. csapat
16,3 km Pesztericz Péter Szabó Ákos
5,5 km Marosi Adrienn Kelemen Gábor
9,1 km Kemenes László Csákó Dániel
11,3 km Harmati Benjámin Bokor Barbara

Bécsi maraton 2016