Hogyan működünk?

Operáció

A csomag útja

A csomag útja

A partnereink által feladott küldeményeket futáraink veszik fel és gyűjtik össze depóinkba. Gerinchálózatunk segítségével minden küldeményt a központi depónkba szállítunk, vonalkódos azonosítás és mérlegelés után szortírozó rendszerünk segítségével a postai irányítószámok alapján a kézbesítést végző depóinkhoz rendeljük. A küldemények megfelelő depóba történő szállítása az éjszaka során megvalósul, majd a hajnali órákban a vidéki depóink elvégzik a helyi túraszervezést, amely után futáraink kora reggel megkezdik a kézbesítést.

A folyamatosan fejődő gerinchálózatunk jelenleg 20 depóból áll.

Kollektálás

Versenyelőnyt biztosítunk ügyfeleink számára

Ugyanazon feladótól, ugyanazon feladási napon, ugyanazon szállítási módozattal és csomagolási egységgel (doboz vagy raklap) egy kézbesítési helyre feladott, de különböző fuvarlevélszámmal ellátott csomagokat az Express One kollektálja, azaz egységesíti.

Kollektálás szolgáltatásunkkal megbízónk vevője akár többször is rendelhet naponta: a csomagok azonnal összekészíthetőek, becsomagolhatóak. Az egyedi azonosítóval – fuvarlevélszámmal – ellátott csomagokat az Express One összekollektálja, és az összesített tömeg alapján számolja fel a fuvardíjat. Kollektálás szolgáltatásunkkal ügyfelünk tehát fuvarköltséget takarít meg.

Felelősségvállalás

Az Express One rendelkezik a tevékenységéhez szükséges biztosításokkal

Ez alapján megbízóink küldeményeire a kereskedelmi számlával leigazolt áruértékig vállalunk teljes felelősséget az áru felvételétől a címzetthez történő kézbesítésig. A káresemények megelőzése érdekében fontosnak tartjuk, hogy partnereink, ismerve az általuk feladott áruik tulajdonságait, mindig a megfelelő csomagolással lássák el azokat.

Technikai háttér

Rendszerünk alappillére az egyedi vonalkódos csomagazonosítás

Az árufelvételtől egészen a kézbesítésig legalább négy ellenőrzési ponton haladnak át megbízóink küldeményei. Ezeken a pontokon vezeték nélküli és GPRS hálózatokon kommunikáló mobil PDA-kat használunk. Az eszközök segítéségével biztosítjuk minden operációs folyamat nyomon követhetőségét és ezzel a garantált 24 órás szállítási határidők betartását. A küldemények útvonala és státusza a weboldalunkon található “track & trace” felületen valós idejű információként bármely megbízónk számára elérhető.

Szállítási kapacitás

Szállítási kapacitásAz Express One logisztikai részlege kiemelt figyelemmel kíséri a hálózatban teljesítő futárkörök és gerinchálózati szállító járművek telítettségét annak érdekében, hogy a vállalt kézbesítési határidők a megbízások 99,8%-ában teljesüljenek. Az egyre növekvő megbízásszámmal lépést tartva a logisztikai tervezés mindig képez olyan tartalékot a disztribúciós hálózat kapacitásában, amely bármilyen okból eredő címszám növekedést (szezonalítás, alkalmi promóciós termékek kézbesítése, karácsonyi szezon stb.) rugalmasan képes kezelni.