Nők a logisztika élvonalában

A logisztika, a csomagszállítás és a futárkodás világa sokáig a férfiak felségterületének számított, a nők jelenléte pedig inkább kivétel volt, mint általános jelenség. Az Express One azonban rácáfol erre a régóta fennálló sztereotípiára és példát mutat a nemek közötti egyenlőség terén. Futárcégünknél a sokszínűség és az inkluzivitás nem csupán üres szavak, hanem a mindennapi működésünk szerves részét képezik.

Az Express One-nál dolgozó 26 női futár ugyan még csak a teljes futárállomány 4%-át teszi ki, ez a szám folyamatosan növekszik. Irodáinkban a nemek eloszlása: 64% női munkatárs és 36% férfi kolléga. Ez a növekedés nem a véletlen műve, hanem tudatos törekvéseink eredménye, melyek a kezdetektől fogva a befogadó és támogató munkahelyi kultúra kialakítására irányultak. Olyan befogadó munkakörnyezetet teremtünk, ahol a nők is kiteljesedhetnek, illetve ahol szakmai fejlődésük ugyanolyan fontos, mint a férfi kollégáké.

Női kolléga csomagszállítás közben

Vezetőségünk nyitott a női kollégák visszajelzéseire és aktívan támogatja őket a karrierjük építésében. Az Express One-nál a nőknek ugyanolyan lehetőségeik vannak az előrelépésre és a vezetői pozíciók betöltésére, mint a férfiaknak. Célunk, hogy a jövőben a női vezetők aránya is jelentősen növekedjen.

Egyenlő bánásmód, egyenlő bérek

Az Express One-nál a nemek közötti egyenlőség nem csak üres frázis. A női futárok ugyanolyan bérezésben és előrelépési lehetőségekben részesülnek, mint a férfiak.

A teljesítményalapú bérezés biztosítja, hogy mindenki nemtől függetlenül, a munkája alapján legyen megítélve. Hiszünk abban, hogy a tehetség és a szorgalom nemtől független.

Modernizáció és a női munkaerő

Az Express One sikereinek egyik kulcsa a folyamatos modernizáció és a munkavállalók számára biztosított kiváló munkakörnyezet.

A csomagok összetétele és minősége az utóbbi években fontos változáson ment át: egyre több egy darabos küldeményt szállítunk.

Kiscsomagok szállítása belföldön

A kiscsomagszállításra való átállás kevésbé megterhelő fizikai munkát jelent, ez a változás pedig hozzájárul a női futárok számának növekedéséhez.

Tapasztalatok és kihívások

Az Express One-nál dolgozó nők tapasztalatai azt mutatják, hogy a logisztika világa ma már nem csak a férfiaké. A kihívások ugyanazok, mint a férfiak számára, de a nők sajnos még mindig újdonságnak számítanak ebben a szakmában.

Ez azonban nem akadályozza meg női munkavállalóinkat abban, hogy sikeresek legyenek. Folyamatosan bizonyítják, hogy a nőknek is van helyük a logisztika élvonalában.

Nők vezetői pozíciókban

Női munkavállalóink nem csak a futárok között vannak jelen. A vezetői pozíciókban is egyre több nő található, akik aktívan részt vesznek a döntéshozatali folyamatokban.

Ez a változás tükrözi futárcégünk sokszínűségét és nyitottságát, és hozzájárul ahhoz, hogy az Express One továbbra is a logisztikai iparág egyik vezető szereplője legyen.

Női csomagszállítók az Express One-nál
Express One: irodai dolgozók

A jövő az egyenlőségé!

Elkötelezettek vagyunk a nemek közötti egyenlőség mellett. Ezért továbbra is törekszünk arra, hogy még több nőt vonzunk a logisztika világába. Célunk, hogy a jövőben a női munkavállalók aránya a futáraink körében is elérje az 50%-ot, és hogy a nők ugyanolyan eséllyel pályázhassanak vezetői pozíciókra, mint a férfiak.

A nők jelenléte a munkaerőpiacon színesebbé teszi a vállalati kultúrát, ami pozitív hatással van a munkamorálra és a teljesítményre. A munkavállalók sokszínűsége új szemléletet hozhat a logisztikai folyamatokban, ami elősegíti a problémamegoldást és a hatékonyabb működést.

Őszintén hisszük, hogy a nemek közötti egyenlőség az egyik legfontosabb társadalmi cél.

Szerencsére a világ, így a logisztika világa is változik. A nők pedig egyre nagyobb és meghatározóbb szerepet játszanak ebben a változásban. Reméljük, hogy más vállalatokat is arra ösztönözzünk, hogy az Express One példáját követve tegyenek lépéseket a nemek közötti egyenlőség megteremtése érdekében.

Friss híreinket hamarosan közzétesszük Facebook és Instagram oldalunkon is.

Express One, áru fuvarozás hírlevél
Hírlevél feliratkozás

Nem szeretnék lemaradni a naprakész információkról!

Közösségi oldalainkon még
több érdekes tartalom elérhető!
Folyamatban...